Рецепти кави.

Рецепти кави.

Рецепт з книги 1844 року:
«Столову ложку порошку в півлітра окропу, кип'ятити 20-25 хвилин. Залишити настоятися 4-5 хвилин.
Додайте рибну шкірку, шматочок риб'ячого жиру або половину яйця».

Святкова кава з прянощами.

Інгредієнти на 8 порцій:
Мелена кава – 0,6 склянки
Палички кориці – 4 штуки
Вода – 6 склянок
Кардамон – ½ чайної ложки
Мед – 6,5 г
Молоко – за смаком
Приготування:
1. Змішайте каву з поламаними на дрібні шматочки паличками кориці, візьміть воду і зваріть каву звичним вам способом.
2. У гарячу каву додайте кардамон і мед та розмішайте до повного розчинення.
3. Розлийте в чашки, дотримуючись наступної пропорції: 2/3 кави - 1/3 молока на порцію.

Кава з імбиром та чилі.

Інгредієнти на 2 порції:
Мелена кава – 6 чайних ложок
Тростинний цукор – 2 чайні ложки
Мелений перець чилі – щіпка
Тертий імбир – ¼ чайної ложки
Лимони – за смаком
Приготування:
10 хвилин
1. У турку висипати цукор, імбир та мелену каву, злегка прогріти і помішуючи, влити гарячу воду.
2. Помішуйте, щоб не спадала піна. Довести до точки кипіння, але не кип'ятити. Відставити відстоятися.
З лимонної кірки зрізати красиві кручені стружки. У підігріті чашки розлити каву, залишаючи гущу на дні турки, зверху прикрасити лимонною цедрою.

Вершкова кава з кленовим сиропом.

Інгредієнти на 6 порцій:

Молоко – 1 склянка
Вершки – 1 склянка
Кленовий сироп – ¾ склянки
Збиті вершки – за смаком
Міцна кава – 3 склянки
Приготування:
1. У сотейнику змішайте вершки, молоко та кленовий сироп. Поставте на середній вогонь і розігрійте (не доводьте до кипіння).
2. Додайте гарячу каву і розлийте по високім склянках. Зверху прикрасьте збитими вершками.

Кава зі спеціями та «Амаретто».

Інгредієнти на 8 порцій:
Чорна кава – 8 склянок
Цукор – 1 склянка
Палички кориці – 5 штук
Гвоздика – 38 штук
Збиті вершки – за смаком
Лікер «Амаретто» – 0,6 склянки
Цедра апельсина – за смаком
Приготування:
1. У сотейнику змішайте каву, цукор, гвоздику та корицю. Поставте на маленький вогонь і нагрівайте, помішуючи, 10 хвилин (не доводьте до кипіння).
2. Додайте лікер, розлийте по чашках та прикрасьте збитими вершками та тонкими шматочками апельсинової цедри.

Кава по-ірландськи .

Інгредієнти на 6 порцій:

Вершки – ¼ склянки
Ірландський віскі – ½ склянки
Цукор – ¼ склянки
Міцна кава – 4 склянки
Приготування:
1. У мисці міксером збийте вершки в міцну піну.
2. Помийте 6 скляних кухлів під гарячою водою і добре витріть їх рушником.
3. У кожну чашку налийте по 4 чайні ложки віскі і насипте по 2 чайні ложки цукру. Влийте по 0,6 склянки гарячої кави та перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Зверху прикрасьте 1,5 столової ложки збитих вершків (не перемішуйте) та відразу подавайте.
Якщо у вас немає ірландського віскі, то використовуйте бурбон.

Шоколадна кава по-туринськ.

Інгредієнти:
Міцна кава – 100 мл
Чорний шоколад – 1/2 плитки
Молоко (не знежиреного) – 175 мл
Збиті вершки 35% жирності – 1-2 столові ложки
Шоколадна стружка для прикращання
Цукор - за смаком
Приготування:
1. Для приготування шоколадної кави по-туринськи необхідно поламати шоколад на шматочки.
2. Налити у вогнетривку миску молоко, додати шматочки шоколаду і поставити на середній вогонь. Якщо ви любите солоденьку каву, додайте цукор за смаком.
3. Довести суміш до кипіння, постійно збиваючи, і дати по кипіти хвилину, зняти з вогню.
4. Приготувати міцну каву, можна еспресо.
5. У високий келих або айриш-стакан налити шоколадне молоко, зверху акуратно по лезу ножа влити каву. Шари не повинні змішуватися.
6. Зверху кави викласти збиті вершки та прикрасити їх шоколадною стружкою.

Подавати шоколадну каву по-туринськи рекомендується в айриш-склянці.

Кава Борджія.

Інгредієнти на 4 порції:
Мелена кава – 16 чайної ложки
Вода – 300 г
Гарячи шоколад – 300 г
Збиті вершки – 4 столові ложки
Терта цедра апельсина – 2 столові ложки
Приготування:
1. Зваріть міцну чорну каву, змішайте її з гарячим шоколадом.
2. Розлийте гарячу суміш по чашках, зверху викладіть збиті вершки та посипте їх цедрою.
Подавати Кава Борджія рекомендується в чашках для капучино.

Баварська кава.

Інгредієнти на 1 порцію:
Гаряча міцна кава – 100 мл
Яєчний жовток – 1 штука
Цукор – 1 чайна ложка
Пастеризоване молоко – 100 мл
Бренді або рому – 30 мл
Приготування:
1. Для приготування Баварської кави збийте жовток з цукром.
2. Підігрійте бренді.
3. Повільно влийте каву, молоко та підігрітий бренді.
4. Подавайте Баварську каву в підігрітих чашках.




Коментарів