Чи можна пити каву під час вагітності.

Чи можна пити каву під час вагітності.

Під час вагітності вживати каву можна, але далеко не всім.
Жінкам з низьким тиском, які вранці прокидаються з великими труднощами, звикнувши до ранкової кави, цей напій пити не тільки можна, а й треба.
При цьому, пити її слід не на голодний шлунок. Також вона повинна бути натуральною. І, звичайно ж, в напій слід обов'язково додавати молоко.

Для вагітних додавання в каву молока є особливо важливим. Вся справа в тому, що цей напій, як і чай, підсилює вимивання з костей кальцію.
А жінки під час вагітності і так втрачають його досить багато. Кальцій просто необхідний,
тому майбутні мами повинні включати в свій раціон більше молочних продуктів, а також горіхів, риби, сиру і овочів.
Якщо вагітна жінка недоїдає цього всього, то кальцій починає мігрувати з її організму в організм дитини.
А це може привести до великого ризику розвитку такої хвороби, як остеопороз.

Отже, майбутнім мамам пити каву слід з вершками або молоком - це допоможе компенсувати втрату кальцію.
Але є ще деякі нюанси вживання цього напою під час вагітності:

    Вагітна жінка може дозволити собі одну-дві, але не більше трьох чашок кави в день, тільки з молоком, і не перед сном.
    Кофеїн, що міститься в каві, значно підвищує артеріальний тиск, який під час вагітності і так високий.
    Тому, якщо є можливість, то краще все-таки відмовитися від цього напою.
    Якщо під час вагітності жінку супроводжує токсикоз з головними болями, судомами, нудотою і блювотою, від кави краще утриматися.
    Кава - це напій, що має сечогінну дію, тому він підходить тим, у кого виникають набряки при низькому тиску.
    При виразковій хворобі або гастриті, що супроводжується підвищеною кислотністю, напій протипоказаний, так як він її ще більше підвищує.
    У напої міститься така речовина, як кофестол, який підвищує рівень холестерину, якщо за день випивати близько п'яти-шести чашок кави.
    Але це актуально лише для жінок, які відзначили тридцатиліття.
    Найкраще замінити каву на какао або цикорій. У цих двох напоях багато рослинного білка і кальцію, тому вони є набагато корисніше кави.


Коментарів