Кава з кардамоном-незрівнянний смак.

Кава з кардамоном-незрівнянний смак.

Це не просто напій, а заряд бадьорості та енергії на весь день. Спробуйте зробити каву з кардамоном традиційним ранковим напоєм, і ви вже не зможете від нього відмовитися.
Вся справа в дивовижному смаку і бадьорить аромат.
У давньосхідної медицині кардамон був поширеним засобом від багатьох хвороб. Цей яскраво-виражений тонік додають в каву і сьогодні.
На сході існує інша назва кави з кардамоном - бедуїнський. Тут напою надаю особливого символічного значення.
Він по-суті є невід'ємною частиною культури східної гостинності. Відчуйте всю тонкість сходу за традиційною ранкової чашкою ароматної кави з кардамоном.
Для приготування кави з кардамоном Вам потрібні такі інгредієнти:

Вода    100 мл   
Кардамон    2 шт   
Мелена кава    2 ч.л.   
Цукор    за смаком

Приготування каву з кардамоном.

Мелену каву, цукор та зерна кардамону засипаємо в турку.
Зерна кардамону можна трохи розчавити. Також кардамон можна додавати у вигляді порошку ( на чашку — 2-3 зернятка чи дрібка меленого)
Додаємо холодну воду та ставимо на повільний вогонь.
Як тільки на каві з’явиться біла плівочка, знімаємо турку з вогню, чекаємо 5-7 секунд та ставимо назад
Повторюємо цей прийом 2-3 раза, не допускаючи, щоб кава закипіла.
Накриваємо каву кришкою, щоб вона настоялася та подаємо.

Тепер можна починати новий день, повний нових звершень. З таким бадьорим напоєм вам все під силу!!!

Коментарів