Холодні кавові напої - нам на користь.
Холодні кавові напої - нам на користь.

Холодні кавові напої - нам на користь.

В спекотний сонячний день, коли мучить спрага, дуже приємні холодні кавові напої. Для їх приготування, як правило, потрібний мінімальний час.
Для покращення холодних кавових напоїв використовують кавові есенсії.
Як правило розповімо ва декілька рецептів холодних кавових напоїв.
Кавовий лід.
Готують дуже міцну каву, додавши цукор. Холодну каву заливають в формочку, призначену для заморожування води в морозильній камері холодильника.
Після того як кава замерзне, його розламують на шматки і заливають холодною водою.
Можна скористатися газованою водою з сифона або мінеральною водою.

Слід попередити, що кава з цукром замерзає повільно, тому частіше заморожують каву без цукру, а цукор додають потім.
Кава з газованою водою.
У склянці швидко перемішують 3 столові ложки кавового сиропу і 2-3 столові ложки вершків.
Стакан заповнюють газованою водою, а зверху кладуть столову ложку морозива. Кава з морозивом.
Перемішують половину чаші міцної кави і половину чашки охолодженого молока, додають столову ложку цукру.
Потім зверху кладуть 2 чайні ложки морозива.

Інший рецепт: 50г вершкового морозива, 30г карамельного сиропу на стакан міцного холодної кави. Зверху кладуть збиті вершки.

Холодна кава з молоком.
Для приготування 1 порції напою потрібні склянку дуже холодного молока, 2 столові ложки кавового сиропу і 2 столові ложки морозива.
Все це перемішують, виливають в міксер і збивають. Напій розливають у склянки, при бажанні додають лід.
Зауважимо, що в цьому і в ряді інших рецептів кавовий сироп можна замінити розчинною або просто міцним холодним кави.
Необхідні пропорції неважко встановити самому. Наприклад, в міксері збивають 3/4 склянки молока, 2 чайні ложки цукру, 60г морозива і 1/2 склянки міцної кави.
Кава з льодом.
Для приготування 1 порції необхідна чашка міцної кави, 4 шматки цукру, чайна ложка збитих вершків і 1/3 чашки товченого льоду.
У каві кладуть цукор, охолоджують, а потім разом з льодом збивають в шейкері або міксері. Наливають в склянку і зверху кладуть збиті вершки.



Коментарів